Synned tags sometimes fail to get the media/fandom of the canonical tag

Description

Originally reported on Google Code with ID 3776
otwarchive v0.9.9.8

What steps will reproduce the problem?
1. Syn a new, unwrangled tag to an existing canonical tag
2. The synned tag should automatically add the media/fandom(s) of the canonical tag
(fandom tags add the media(s); character, relationship, and freeform tags add the fandom(s)).

This action is queued so slightly delayed (usually only 5-15 seconds, sometimes up
to a minute; when the tag is reloaded the fandoms/media will appear.)

However, sometimes this process seems to be dropped from the queue entirely, and the
media/fandom is never added. (This causes trouble because the tag will then just sit
in the unwrangled bins rather than moving to the appropriate media/fandom bin as expected;
and wranglers are used to synning and closing a tag without waiting around to double-check
that it's had the media/fandoms attached.)

There doesn't seem to be any consistency in which tags fail to get the media/fandom,
or when it happens. This has been an occasional problem since the fandom-adding was
queued; but since the Rails upgrade it's been happening much more frequently (when
I last wrangled it was about every 1 in 10 tags?)

Not sure if this is replicable in Test - I just tried with a dozen tags on Test and
they all worked fine; that may be just luck or else it's an issue specific to the Beta
servers?

Activity

Show:
theoldbriarpipe
August 21, 2015, 4:14 AM
  • *Labels added*: Keep-TW

redsummernight
May 6, 2020, 4:42 AM
Edited

This is similar to and can be retested with the FilterTagging rewrite ().

Sarken
May 11, 2020, 10:52 PM

Qem 10 hours ago
Confirming that I haven't been able to duplicate this bug.

Sarken
May 15, 2020, 3:26 AM

I synned a new fandom tag and a new freeform while there were ~5000 things in the queue (was it reindex_world or utilities? I am not sure, sadly). The media and fandom didn't get added for ~10 minutes. I wandered off, took a shower, came back, and an hour later, the queue that had had all the things in it was empty (although reindex_low had about 1000 items) and my tags had their media and fandoms properly attached.

lydia-theda
May 15, 2020, 3:45 AM

Synned a large (10k works) fandom tag a bit before sarken (so, probably the source of the long queue) and none of the smaller tags (<5 works) I wrangled in the next three hours got their media/fandoms added (and I checked on some of the earlier ones after 1-2 hours while the fandom tag’s filter was still in queue). Once I saw the filters for the large fandom tag had been updated, I checked again on all of the tags I’d wrangled, and they did in fact have all their media/fandom tags attached at that point.

Assignee

ticking instant

Reporter

xparrotx

Roadmap

Tag Wrangling

Priority

Medium

Affects versions

None

Fix versions

Components

BackEnd

Difficulty

Medium

Required Access Level

Tag Wrangler

Milestone

Internal 0.9

Google Code Issue ID

3776
Configure